OFFICIEEL: Chelsea wordt overgenomen door Amerikanen

OFFICIEEL: Chelsea wordt overgenomen door Amerikanen

28 May - 10:42
3

Chelsea is officieel overgenomen door het consortium van Todd Boehly. Daarmee vallen The Blues na negentien jaar onder leiding van de Rus Roman Abramovich in Amerikaanse handen. 

Middels een korte verklaring op de clubkanalen maakt Chelsea kenbaar dat er een overeenkomst is gesloten om de club te verkopen aan het consortium Boehly/Clearlake Capital. Aanstaande maandag worden de laatste puntjes op de i gezet. Chelsea verwacht naderhand verdere updates te geven over de overname. 

Het hing al een tijd in de lucht dat Boehly, tevens eigenaar van honkbalclub Los Angeles Dodgers, de scepter zou gaan zwaaien op Stamford Bridge. Hoewel Chelsea niet over bedragen communiceert, gaat er naar verluidt vijf miljard euro gemoeid met de overname. Drie miljard daarvan wordt geïnvesteerd om de club in handen te krijgen en de overige twee miljard wordt geïnvesteerd in de club. Meerdere Britse media berichtten eerder deze week al dat Chelsea-manager waarschijnlijk met een budget van 230 miljoen euro de transfermarkt op mag deze zomer.

Chelsea was na de Russische invasie van Oekraïne genoodzaakt om op zoek te gaan naar een nieuwe eigenaar. Uit clubbelang verkocht Abramovich de club, na harde sancties van de Britse overheid. Zijn financiële middelen in het Verenigd Koninkrijk werden bevroren, waardoor hij niets overhoudt aan de overname van Boehly.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie