Martinez lovend: Courtois is meer dan gewoon een doelman

Martinez lovend: "Courtois is meer dan gewoon een doelman"

28 May - 10:44
1

Roberto Martinez blikt in Het Laatste Nieuws vooruit op de Champioons League-finale. Hij is vooral lovend over Thibaut Courtois, die volgens hem een cruciale rol speelde in het halen van die finale. 

"Uiteraard. Zijn penaltysave óp PSG. Die redding op het schot van Grealish, toen City 0-1 voorstond. En dan hebben we het nog niet over zijn uitvoetballen, waarmee hij ook zijn aandeel had in sommige doelpunten. Kijk, Courtois is meer dan gewoon een doelman", benadrukt Martinez bij Het Laatste Nieuws. 

Martinez heeft Courtois nog zien groeien bij Real Madrid. "Real heeft van hem 'a different performer' gemaakt. Thibaut haalt tegenwoordig een zodanig hoog niveau... Hij haalt ballen uit zijn doel die anderen nooit zullen kunnen stoppen. Thibaut was de man van de match tegen Manchester City — zoiets gebeurt niet vaak. He's breaking new ground on Champions League level. Hij doet dingen die nieuw zijn op dit niveau."

De Champions League is één van de weinige prijzen die Courtois nog niet gewonnen heeft. Komt daar zaterdagavond verandering in? 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie