'Anderlecht-bestuur dacht al eerder aan vertrek Kompany en sprak met spelers'

'Anderlecht-bestuur dacht al eerder aan vertrek Kompany en sprak met spelers'

27 mei - 19:17
10

RSC Anderlecht heeft afscheid moeten nemen van Vincent Kompany. De trainer en club besloten deze week om in onderling overleg uit elkaar te gaan. Dat afscheid kon ook al eerder gebeuren.

Binnen het bestuur van RSC Anderlecht bleek men namelijk niet helemaal overtuigd te zijn van Kompany. Zo weet Het Nieuwsblad dat CEO Peter Verbeke en voorzitter Wouter Vandenhaute er eind vorig jaar nog aan dachten om in te grijpen.

Anderlecht wist zich eerder op het seizoen namelijk niet te kwalificeren voor een Europese groepsfase en kende in november nog een regelrechte crisis – met slechts één gewonnen wedstrijd in acht partijen. Het bestuur vond dat er meer inzat met de huidige spelersgroep.

Naar verluidt polsten Verbeke en Vandenhaute al bij enkele coaches of ze trek hadden in een job bij Anderlecht en werd ook de spelersraad gevraagd of ze nog langer met Kompany door wilden gaan. De spelersgroep liet de coach echter niet vallen én won van Sporting Charleroi. Als die partij op een nederlaag eindigde, dreigde een ontslag.

Begin van einde
Ondanks die overwinning, bleek dat toch het begin van het einde te zijn. Kompany kreeg van zijn spelers ook te horen dat zijn krediet bij het bestuur mogelijk geslonken was, wat voor enige frustraties zorgde.

Uiteindelijk kon Kompany nog de derde plek behalen met Anderlecht, maar ook dat bleek niet helemaal genoeg te zijn voor het bestuur. Na het verloren duel tegen Union zaten Kompany en het bestuur samen en werd toen al besloten om na het seizoen uit elkaar te gaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie