Het vertrek van Kompany bij Anderlecht is een pijnlijke kwestie

"Het vertrek van Kompany bij Anderlecht is een pijnlijke kwestie"

27 May - 13:44
34

Vincent Kompany is geen trainer van Anderlecht meer. Een pijnlijke zaak, zo vindt Marc Degryse. Het bestuur heeft een moeilijke knoop moeten doorhakken. 

"Ik vind het vertrek van Vincent Kompany bij Anderlecht een pijnlijke kwestie voor beide partijen", benadrukt hij bij Het Laatste Nieuws"Ik ben verrast dat hij zo snel weg is. Drie jaar lang stonden club en trainer achter hetzelfde verhaal. Ik had niet gedacht dat het zo bruusk zou eindigen. Verleden week zei ik nog dat Kompany moest blijven. Omdat zijn werk niet af is - hij heeft geen prijs behaald."

Toch moet Kompany nu al de aftocht blazen. "Het bestuur en de trainer zaten duidelijk niet meer op dezelfde golflengte. Er was een verschil in visie, een verschil in inschatting en een verschil in analyse. Het Anderlecht-bestuur vond niet dat het maximale er werd uitgehaald dit seizoen, Kompany vond van wel. En dan is Wouter Vandenhaute iemand die knopen durft doorhakken. Hij is iemand die op korte termijn resultaten wil, Kompany zag dat anders."

Als opvolger van Kompany wordt nu gedacht aan Felice Mazzu. Kompany zou zelf een aanbieding van Burnley op zak hebben. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie