Belgen lopen niet warm voor WK-tickets: Dat is echt heel weinig

Belgen lopen niet warm voor WK-tickets: "Dat is echt heel weinig"

27 May - 11:00 Laatste update: 11:25
16

De Rode Duivels zijn in november van de partij op het WK in Qatar. De fans volgen hen voorlopig nog niet. Er liepen amper 600 aanvragen per wedstrijd binnen. 

Weinig Belgen zien het zitten om in november naar Qatar af te reizen. Met 600 aanvragen blijft de verkoop ver onder de verwachtingen. "Dat is echt… heel weinig en onvoorzien", aldus Guy Van den Broeck van de Belgische voetbalbond bij Het Nieuwsblad. "Zelfs als iedereen die een ticket heeft aangevraagd dat ook koopt, zitten we nog niet eens aan een vierde tegenover het WK in Rusland."

Er is voorlopig dan ook veel onduidelijkheid over het WK in Qatar, vooral dan over de ticketprijzen. Bovendien moeten tickethouders ook nog een speciale vergunning aanvragen om Qatar binnen te komen, de zogeheten 'Hayya Card'. Dat houdt heel wat supporters tegen om een aanvraag te doen. 

"Vooraf de totale kosten berekenen, is onmogelijk", bevestigt Van den Broeck. "Pas wanneer je een ticket hebt, kan je met een QR-code je hotel of verblijfplaats boeken. Wie een ticket koopt, waagt dus zich dus aan een sprong in het diepe. De communicatie loopt zeer stroef."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie