Kompany is Harry Potter niet, hij kan geen mirakels verrichten

"Kompany is Harry Potter niet, hij kan geen mirakels verrichten"

26 May - 11:44 Laatste update: 11:58
27

Vincent Kompany is geen coach van Anderlecht meer. Beide partijen gingen in onderling overleg uit elkaar. Volgens de Waalse analist Alexandre Teklak had Anderlecht niet de middelen om een kampioenenploeg te maken voor Kompany. 

"Kompany wilde zoals iedere coach winnen, maar dan moet hij de middelen hebben. Hij is Harry Potter niet, hij kan geen mirakels verrichten", aldus Teklak bij RTBF"Vorige zomer is hij een groot deel van zijn offensieve troeven kwijtgeraakt. Zijn sterkte is dan dat hij spelers als Kouamé en Zirkzee kan aantrekken. Zonder hem waren zij nooit naar Anderlecht gekomen."

Kompany moest telkens vanaf nul beginnen bij Anderlecht. "Terwijl hij de nieuwkomers nog aan het inpassen is, hebben de andere ploegen al een tiental punten voorsprong omdat ze stabiliteit hebben. Hij heeft daar altijd openlijk over gesproken. Als trainer is het moeilijk om altijd van nul te beginnen, behalve als de club dat accepteert. Dat was misschien niet meer het geval."

Kompany hoeft niet lang zonder werk te zitten, want hij wordt inmiddels nadrukkelijk genoemd bij Burnley. Felice Mazzu heeft dan weer de beste troeven om hem op te volgen bij Anderlecht. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie