Feest rond de Dender: na tien jaar wachten keert Dender EH terug naar profvoetbal

Feest rond de Dender: na tien jaar wachten keert Dender EH terug naar profvoetbal

26 May - 10:12 Laatste update: 10:22
6

Eerste Klasse B krijgt er komend seizoen een Oost-Vlaamse club bij. FC Dender EH heeft zich woensdagavond namelijk tot kampioen gekroond in Eerste Nationale, waardoor het straks weer mag aansluiten bij de profclubs. Voor het eerst in tien jaar is dat weer een feit.

In de eindronde van Eerste Nationale was het wachten op de slotspeeldag om een beslissing te forceren. Dender pakte in eigen huis uit met een 1-0-overwinning tegen Dessel Sport, goed voor een vijftien op achttien in de nacompetitie. In principe waren die resultaten voldoende om de titel te pakken, ware het niet dat er nog een strafzaak hangende is tussen Dender en RFC Luik, de uitdager van de Oost-Vlamingen.

Dat Luik ging zelf echter onderuit bij Knokke: 2-1. Daardoor maakt het helemaal niets meer uit wat er voor de groene tafel beslist wordt. Zelfs bij een negatieve uitkomst daar is Dender nog altijd verzekerd van de titel én promotie naar Eerste Klasse B. Dat leverde uiteraard dolle vreugde op in het Van Roystadion.

Voor Dender volgt zo eindelijk een terugkeer naar het profvoetbal. Na de fusie tussen Verbroedering Denderhoutem en FC Dendermonde was de club tussen 2006 en 2012 een vaste gast in de profklassen. In 2007-2008 en 2008-2009 mocht de club zelfs twee jaar op rij aantreden op het hoogste niveau. Nadien ging het evenwel snel bergaf, ook op financieel vlak. Nu is Dender weer klaar om zich te onderscheiden als profclub.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie