'Anderlecht en Club maken vijf miljoen euro vrij voor zelfde spits uit Serie B'

'Anderlecht en Club maken vijf miljoen euro vrij voor zelfde spits uit Serie B'

26-05-2022 09:01
12

Naar goede gewoonte jaagt zowat elke Belgische (top)club in de zomer op een nieuwe spits. In die zoektocht zijn RSC Anderlecht en Club Brugge op dezelfde prooi gestuit: Gabriel Charpentier. Beide clubs zijn bereid om vijf miljoen euro op tafel te leggen voor zijn diensten.

Charpentier is een aanvaller die op de loonlijst staat van Genoa FC, maar afgelopen seizoen werd uitgeleend aan Frosinone, in de Serie B. Daar maakte de Fransman grote sier. Hoewel hij slechts elf keer aan de aftrap verscheen, lukte hij wel tien doelpunten. Volgens Foot Mercato hebben die statistieken Anderlecht en Club overtuigd.

Zowel de Brusselaars als de Bruggelingen zijn bereid om aan de vraagprijs van moederclub Genoa te voldoen. Die bedraagt vijf miljoen euro. Ook het Spaanse Valladolid toont overigens interesse. Charpentier zelf, die omschreven wordt als een moderne aanvaller met kracht, snelheid en techniek, staat naar verluidt open voor 'alle opties', maar zou het liefst van al toch in de Serie A aan de slag gaan. 

Hoewel hij al sinds medio 2020 onder contract ligt bij Genoa, was het hem nog niet gegund om te proeven van het hoogste niveau in Italië. De voorbije jaren werd Charpentier steevast uitgeleend aan clubs in de Serie B of zelfs de Serie C. Als hij bij Genoa blijft, zal hem dat ook niet lukken: het elftal van Alexander Blessin (en de uitgeleende Zinho Vanheusden) degradeerde deze maand.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie