Live-discussie: Dessert aan de aftrap in finale van de Conference League

Live-discussie: Dessert aan de aftrap in finale van de Conference League

25-05-2022 19:59
5

Op woensdagavond staat de Conference League-finale tussen Feyenoord en AS Roma in het programma. De opstellingen van beide ploegen zijn nu ook bekend.

Feyenoord begon dit marathonseizoen op 22 juli en sluit in Tirana af met wedstrijd nummer 54. FC Drita, FC Luzern, IF Elfsborg, Maccabi Haifa, Slavia Praag, Union Berlin, Partizan Belgrado, nogmaals Slavia Praag en Olympique Marseille gingen onderweg voor de bijl. Tegen AS Roma rekent hij ook op KRC Genk-huurling Cyriel Dessers, die flink wat indruk wist te maken in het toernooi.

De geslepen José Mourinho kan met AS Roma opgaan voor zijn eerste hoofdprijs sinds 2017, toen hij met Manchester United de Europa League-finale van Ajax won. De Giallorossi leden eerder dit seizoen een beschamende 6-1 nederlaag bij Bodø/Glimt en wonnen in de achtste finales pas vlak voor tijd tegen Vitesse. Rick Karsdorp en de zijnen groeiden echter in het toernooi, zetten datzelfde Bodø/Glimt en Leicester City aan de kant en mogen zich ook in Tirana melden.

De opstellingen
Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Kökcü; Nelson, Dessers, Sinisterra.
AS Roma: Rui Patrício; Mancini, Smalling, Ibañez; Karsdorp, Cristante, Mkhitaryan, Zalewski, Pellegrini, Zaniolo; Abraham.