Vanden Borre kan lof over Anderlecht-jonkie niet op: Een geweldig talent

Vanden Borre kan lof over Anderlecht-jonkie niet op: "Een geweldig talent"

25-05-2022 22:05
6

Bij RSC Anderlecht brak Marco Kana aan het einde van dit seizoen dan toch helemaal door. De middenvelder maakte in de Play-Offs indruk. Onder andere op Anthony Vanden Borre.

De voormalige speler van RSC Anderlecht volgde Kana op de voet en raakte enorm onder de indruk van de middenvelder. Volgens hem zal Kana volgend seizoen een belangrijke rol spelen bij paars-wit. "Kana is een geweldig talent en heeft alles om de patron te worden bij Anderlecht", klinkt het bij Débrief.

Toch duurde het lang vooraleer Kana ook echt wist door te breken. Maar dat is volgens Vanden Borre logisch. "Je mag niet vergeten dat zo jongens ook nog naar school moeten gaan, hij kende wat problemen met wat blessures en het afgelopen jaar heeft hij toch heel wat spierkracht bijgekweekt", geeft hij nog aan.

En als Kana blijft presteren, dan voorspelt Vanden Borre een heel mooie toekomst voor de middenvelder. "Als Kana nog een jaar op dit niveau kan spelen, dan kan Anderlecht hem niet houden", besluit Vanden Borre over Kana, die nog een contract tot medio 2025 heeft bij paars-wit.