KRC Genk heeft de beste jeugdopleiding in België, net zoals RSC Anderlecht

"KRC Genk heeft de beste jeugdopleiding in België, net zoals RSC Anderlecht"

25 May - 20:47
23

KRC Genk heeft de voorbije jaren flink wat jonge talenten zien doorbreken en mag tevreden zijn over de eigen jeugdopleiding. Onder andere Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois, Yannick Carrasco en Leandro Trossard passeerden de jeugdopleiding. Dat levert hen ook flink wat lof of.

Bij La Dernière Heure vindt Roland Breugelmans, directeur opleidingen van KRC Genk, ook dat Genk die lof verdient. "Ik denk dat wij de beste jeugdopleiding hebben in België, samen met Anderlecht. Zij produceren ook zeer goede spelers", begint hij in de Waalse krant.

Genk heeft al flink wat jongens opgeleid in het verleden en ziet ook in het heden én de toekomst grote talenten bij Genk. "Momenteel hebben we met Maarten Vandevoordt, Bryan Heynen en Luca Oyen drie spelers van eigen bodem die al belangrijk zijn voor de eerste ploeg. En er zijn nog een aantal jongens op komst voor komend seizoen", geeft hij aan.

Voor Vandevoordt komt er alvast een transfer aan. In de zomer van 2024 verhuist hij naar RB Leipzig. Daarnaast wist de U21 van KRC Genk zich het voorbije seizoen ook nog tot kampioen te kronen in ons land.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie