Kompany verlaat Anderlecht met fierheid: Er overheerst maar één gevoel

Kompany verlaat Anderlecht met fierheid: "Er overheerst maar één gevoel"

25 May - 18:52
13

Vincent Kompany verlaat RSC Anderlecht. Na zijn comeback in 2019 heeft de coach besloten om de deur van paars-wit achter zich dicht te trekken. Een verhaal waar hij tevreden op terugblikt.

In mei 2019 raakte bekend dat Kompany zou terugkeren naar de ploeg waar het voor hem allemaal begon. Kompany keerde bij Anderlecht terug als speler/trainer. Dat werd niet meteen een succes. Kompany werd eerst bijgestaan door Simon Davies en daarna door Frank Vercauteren. Toen Kompany besloot zijn voetbalschoenen effectief aan de haak te hangen, moest hij een tandem vormen met Vercauteren. Dat werkte niet en Anderlecht trok resoluut de kaart Kompany.

In zijn eerste seizoen op eigen benen eindigde Kompany vierde in de stand. In het afgelopen seizoen bracht Vince The Prince naar de bekerfinale en eindigde paars-wit derde in de stand. Nu komt er een einde aan de samenwerking. "Vandaag overheerst maar één gevoel: ik ben fier dat ik dit nieuwe hoofdstuk ben kunnen starten bij de club van mijn hart”, aldus Kompany op de officiële website van Anderlecht.

Aangenomen wordt dat Kompany niet lang zonder club zal zitten. Burnley – dat uit de Premier League degradeerde – beschikt over de beste papieren om Kompany in huis te halen. “Ik ben nu speler en coach van RSC Anderlecht geweest, maar ik blijf vooral een trouwe supporter van paars-wit”, besluit Kompany.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie