Wullaert (RSCA) over EK voor vrouwen: “Concentratie en wil moeten groeien”

Wullaert (RSCA) over EK voor vrouwen: “Concentratie en wil moeten groeien”

25 May - 18:03
0

De Red Flames zijn zich momenteel volop aan het voorbereiden op het EK voor vrouwen. Ze zien het alvast volop zitten, het vertrouwen is er. Ze hebben een lange voorbereiding, met de eerste wedstrijd van het Belgische team gepland voor zondag 10 juli tegen IJsland.

"Het programma is evenwichtig. We zullen goed in vorm zijn voor de wedstrijden," zei aanvoerster Tessa Wullaert woensdag in Tubeke. De spelers sijpelden deze week een voor een binnen in het trainingscentrum. Sommigen hadden nog verplichtingen op clubniveau. 

"De concentratie moet groeien, de wil ook," legde Wullaert uit aan La Dernière Heure. "De eerste wedstrijd is nog ver weg,” merkt Wullaert op. Het snapt ook hoe de band en de beleving van de groep doorheen de voorbereidingen zal groeien. “Er zijn niet veel nationale ploegen die zich zes weken voorbereiden, dat geeft ons de tijd om het programma aan te passen en tijd met de familie door te brengen.”

De Belgen spelen voor de tweede keer mee op een EK, na een eerste deelname in 2017.De Red Flames zullen hoe dan ook hopen op een Wullaert in topvorm. De voetbalster werd met Anderlecht kampioen en won de beker. Ze werd onlangs ook tot Speelster van het Jaar verkozen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie