OFFICIEEL: Einde van 'tijdperk-Kompany', coach neemt afscheid van RSC Anderlecht

OFFICIEEL: Einde van 'tijdperk-Kompany', coach neemt afscheid van RSC Anderlecht

25 May - 18:30 Laatste update: 18:35
100

Het verhaal tussen RSC Anderlecht en Vincent Kompany is afgelopen. De trainer verlaat de club van zijn hart en keert hoogstwaarschijnlijk terug naar Engeland. Daar gaat hij aan de slag bij het pas gedegradeerde Burnley.

Anderlecht meldt via de officiële kanalen het vertrek van Kompany, die in 2019 door Marc Coucke terug naar België werd gehaald als speler-coach en een jaar later definitief werd aangesteld als trainer van de Brusselaars.

Hij was in die periode negentig wedstrijden trainer van Anderlecht. Goed voor 41 overwinningen, dertig gelijke spelen en negentien nederlagen. De resultaten waren ook steeds beter, maar een prijs zat er niet in. Dit seizoen bereikten Kompany en Anderlecht wel de finale. Die werd echter verloren tegen KAA Gent.

Volgende stap
Kompany heeft nu besloten om een nieuwe stap in zijn carrière te zetten. Bij zijn afscheid van Manchester City gaf hij al aan terug te keren naar Engeland. Dat zal hoogstwaarschijnlijk bij het zopas gedegradeerde Burnley gebeuren.

Bij de Engelse club krijgt hij opnieuw de taak om – net zoals bij Anderlecht – de club weer te doen groeien. Ook een titelstrijd, maar dan wel in The Championship. Burnley eindigde dit seizoen in de Premier League op een achttiende plek in de stand en degradeerde daardoor uit de Engelse Premier League.

Opvolger Kompany
Duidelijkheid over de opvolger van Kompany bij Anderlecht is er nog niet. De club is wel begonnen aan de zoektocht naar een nieuwe trainer en werd al gelinkt aan Felice Mazzu. De trainer maakte dit seizoen indruk bij Union en wist met de promovendus dit seizoen vier keer op rij te winnen van Anderlecht.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie