Barcelona wint haar laatste duel van het seizoen in Australië, De jong vertrekt

25-05-2022 17:17

Het seizoen van FC Barcelona is nu echt ten einde. In Sydney nam de ploeg afscheid met een 2-3 zege op de All Stars van de Australische competitie. Luuk De Jong speelde zijn laatste wedstrijd voor Barça.

Gemakkelijk ging het niet voor Barça, dat met grote namen aan de aftrap verscheen. Marc-André ter Stegen, Dani Alves, Ronald Araujo, Sergio Busquets, Gavi, Adama Traoré en Ousmane Dembélé kregen allemaal een basisplaats van trainer Xavi. Ook Luuk de Jong mocht beginnen, maar hij kwam in zijn laatste wedstrijd niet tot scoren.

Dembélé opende tien minuten voor rust de score en leek Barça op koers te zetten voor een simpele overwinning, maar in de tweede helft beet het Australische sterrenteam vinnig van zich af. Reno Piscopo en Adama Traoré, niet te verwarren met de aanvaller van Barcelona, zorgden voor de 1-1 en 2-1.

Barça was de controle plotseling kwijt, maar rechtte de rug en was vooral na de entree van Ansu Fati gevaarlijk voor het Australische doel. Traoré - de andere - tekende voor de gelijkmaker en Fati zorgde in de slotminuten alsnog voor de verwachte overwinning. Frenkie de Jong deed alleen het laatste kwartier mee.