'Ajax is overstag gegaan, Gravenberch heeft droomtransfer naar Bayern te pakken'

'Ajax is overstag gegaan, Gravenberch heeft droomtransfer naar Bayern te pakken'

25 May - 15:21
3

Het is rond, meldt De Telegraaf: Ryan Gravenberch heeft zijn droomtransfer naar Bayern München te pakken. Ajax heeft het verhoogde bod uit Duitsland geaccepteerd.

Bayern betaalt een vaste transfersom van 19 miljoen euro en maximaal 5,5 miljoen euro aan bonussen, klinkt het. Volgens De Telegraaf zijn de bonussen 'eenvoudig te realiseren'. Daarnaast heeft Ajax een doorverkooppercentage van 7,5 procent bedongen, waardoor de Amsterdammers profIteren van een toekomstige transfer.

Het duurde lang tot Bayern München en Ajax op één lijn kwamen over Gravenberch. De twintigjarige middenvelder was zelf al in hoofdlijnen akkoord met de Duitse recordkampioen. Hij tekent voor vijf seizoenen, mits de medische keuring geen onverwachte problemen oplevert. In de Allianz Arena gaat Gravenberch bijna tien miljoen euro bruto per jaar verdienen.

Het transferakkoord tussen Bayern en Ajax kwam volgens De Telegraaf in een stroomversnelling, nadat het management van Gravenberch besloot af te zien van een nog groter deel van de commissie.

In München komt Gravenberch in elk geval één oude bekende tegen: Noussair Mazraoui maakte deze week al officieel de overstap. Gravenberch stond bij Ajax nog één jaar onder contract en wilde niet verlengen. Hij speelde 73 wedstrijden in de Eredivisie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie