OFFICIEEL: Hoefkens T1 Club Brugge, publiekslieveling Okon ook terug

OFFICIEEL: Hoefkens T1 Club Brugge, publiekslieveling Okon ook terug

25 May - 14:00 Laatste update: 14:05
86

Club Brugge heeft de opvolger van Alfred Schreuder in eigen huis gevonden. Assistent-trainer Carl Hoefkens krijgt een kans en wordt hoofdcoach bij de Bruggelingen.

Dat meldt Club Brugge via de officiële kanalen. Hoefkens heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract van onbepaalde duur. Bij de Bruggelingen neemt hij het roer over van Alfred Schreuder, die na een half seizoen en met een titel op zak terugkeert naar zijn ex-ploeg Ajax. Nu moet Hoefkens de Bruggelingen aan een vierde opeenvolgende titel helpen.

De aanstelling van Hoefkens mag gerust een verrassing genoemd worden. Hij keerde in 2018 als ex-speler terug naar Blauw-Zwart en werd verbindingsman tussen de jeugd en de A-kern. Een job als hoofdcoach, zelfs bij de jeugd, heeft hij echter niet achter de rug. Voor Hoefkens wordt het dus zijn allereerste job als T1. Ook KV Mechelen dacht aan zijn komst, maar Hoefkens koos voor de landskampioen.

Terugkeer publiekslieveling
Bij Club Brugge heeft men daar wel deels op geanticipeerd door wat extra ervaring aan de staff toe te voegen. Zo keert ook Paul Okon, in het verleden nog speler van Club Brugge en een echte publiekslieveling, terug naar Blauw-Zwart.

De vijftigjarige Australiër was in het verleden nog actief als trainer van de U18 en de U20 van Australië. Daarnaast was hij ook twee jaar hoofdcoach van de Australische club Central Coast Mariners.

Keuze van de jeugd
Bij Club Brugge zal Hoefkens nu de taak krijgen om Blauw-Zwart aan een nieuwe titel te helpen, maar ook aan de doorbraak van de eigen jeugd. Daar heeft de nieuwe trainer van Club Brugge alvast ervaring in. Zo was Hoefkens de man die Charles De Ketelaere (samen met Clement) hielp aan zijn doorbraak en was hij ook de man die Noah Mbamba naar Club Brugge haalde.

Daarnaast kent Hoefkens de huidige jonkies van Club Brugge maar al te goed. Hij was de voorbije jaren ook nog actief als assistent van Rik De Mil bij Club NXT en zal opnieuw een belangrijke rol gaan spelen in hun ontwikkeling.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie