Einde verhaal voor Bongonda: 'KRC Genk neemt afscheid van flankaanvaller'

Einde verhaal voor Bongonda: 'KRC Genk neemt afscheid van flankaanvaller'

25-05-2022 19:27
11

KRC Genk staat voor enkele grote veranderingen, met ook heel wat vertrekkers. De spelersgroep is bezig aan een make-over en wil dus ook enkele spelers laten gaan. Eén van die spelers is Theo Bongonda.

Onder andere Paul Onuachu en Jhon Lucumi werden al meermaals gelinkt aan een vertrek, maar ook Bongonda zal komende zomer Genk verlaten. Volgens Het Nieuwsblad heeft de club de knoop definitief doorgehakt en besloten om Bongonda te verkopen.

De flankaanvaller heeft nog maar een contract tot eind volgend seizoen en Genk zal zijn contract dus ook niet verlengen. Hij mag op zoek naar een nieuwe club en moet Genk nog enkele miljoenen gaan opleveren. Die miljoenen worden dan geïnvesteerd in een vervanger. Onder andere Nikola Storm wordt genoemd als potentiële aanwinst.

Bongonda kwam dit seizoen 43 keer uit voor Genk en was daarin goed voor dertien doelpunten en vijf assists. Hij werd de voorbije jaren nog gelinkt aan een terugkeer naar Spanje, maar van concrete interesse is er momenteel nog geen sprake.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie