'Tottenham gaat voor terugkeer Eriksen, ook Tielemans wordt genoemd'

'Tottenham gaat voor terugkeer Eriksen, ook Tielemans wordt genoemd'

25-05-2022 13:13
3

In navolging van Premier League-rivalen Manchester United en Chelsea is ook het transferbudget van Tottenham Hotspur uitgelekt. Volgens kwaliteitskrant The Times mag manager Antonio Conte liefst 175 miljoen euro uitgeven komende zomer.

Het was voor de Italiaan een belangrijke voorwaarde dat hij de selectie van Spurs flink mocht versterken. De Londenaren willen de achterstand op Manchester City en Liverpool verkleinen en echt mee gaan doen om de belangrijkste prijzen. Nu de club een Champions League-ticket heeft bemachtigd, kan Conte definitief met een flinke zak geld de transfermarkt op.

Tottenham wil allereerst de clausules in de huurcontracten van Dejan Kulusevski, Rodrigo Bentancur en Cristian Romero lichten, nadat zij een prima indruk maakten in de Premier League. Ook Alessandro Bastoni (Internazionale), Youri Tielemans (Leicester City) en Gabriel Jesus (Manchester City) staan hoog op het verlanglijstje. Voor die laatste twee spelers zijn The Lilywhites in een slag verwikkeld met rivaal Arsenal.

Daarnaast kan Christian Eriksen terugkeren bij Spurs, weet The Times. De Deense oud-Ajacied is na zijn hartstilstand opgeleefd bij Brentford, maar heeft een aflopend contract. Ook Fraser Forster is transfervrij. De ervaren doelman ondergaat spoedig de medische keuring en wordt de eerste zomeraanwinst. Hij wordt de stand-in van Hugo Lloris.