OFFICIEEL: Gent blijft maar jeugd vastleggen, ook 15-jarige Mavinga heeft prijs

OFFICIEEL: Gent blijft maar jeugd vastleggen, ook 15-jarige Mavinga heeft prijs

24 mei - 17:25
5

De doorstroming vanuit de eigen jeugd verder op punt zetten, dat is ongetwijfeld één van de hoofddoelstellingen van Hein Vanhaezebrouck nu hij zijn contract bij KAA Gent verlengd heeft. De voorbije weken is het bestuur op dat vlak alvast onder stoom geraakt. Nu mocht ook Paeneach Mavinga zijn allereerste verbintenis ondertekenen.

Met trots kondigt Gent aan dat het met Mavinga een zoveelste youngster aan zich heeft gebonden. De vijftienjarige buitenspeler ligt vanaf nu tot medio 2025 vast. Het voorbije jaar maakte hij grote sier bij de U15 van De Buffalo's, die zich tot kampioen kroonden in hun reeks. Op de Gentse website wordt Mavinga omschreven als een krachtige, snelle en dribbelvaardige winger, die bovendien over een uitstekende traptechniek beschikt.

Mavinga is lang niet de enige Gentse jonkie die de voorbije dagen en weken in de prijzen viel. Ook Senne De Rauw, René Vanden Borre en Noah Laghmich zetten recent hun handtekening onder een contract in de Ghelamco Arena. De jeugdwerking opwaarderen is duidelijk een stokpaardje voor de volgende jaren. Matisse Samoise moet daarvoor het uithangbord worden. Hij brak afgelopen seizoen helemaal door in de hoofdmacht. Ook doelman Louis Fortin en verdediger Bram Lagae mochten op het einde nog hun debuut vieren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie