Reims-voorzitter bevestigt vertrek van Faes: Hij heeft zijn twee jaar uitgedaan

Reims-voorzitter bevestigt vertrek van Faes: "Hij heeft zijn twee jaar uitgedaan"

24 May - 17:09 Laatste update: 17:19
1

Zoek volgend seizoen niet langer naar Wout Faes in de kern van Stade de Reims. De Belgische verdediger zal zijn huidige club deze zomer namelijk de rug toekeren. Dat heeft de voorzitter van Reims, Jean-Pierre Caillot, bevestigt in gesprek met Europe 1.

Volgens de voorzitter bestaat er geen enkele twijfel meer over dat Faes binnenkort een uitgaande transfer maakt. "Hij moest twee jaar bij Reims aan de slag en hij heeft die twee jaar uitgedaan", klinkt het evident. Waar de toekomst van de 24-jarige belofte-international ligt, is voorlopig nog koffiedik kijken. Hellas Verona en Olympique Marseille toonden eerder al interesse, maar zouden in eerste instantie afgeknapt zijn op het prijskaartje rond zijn nek. Reims zou maar liefst vijftien miljoen euro verlangen voor Faes. Nu voorzitter Caillot wereldkundig heeft gemaakt dat een vertrek er zit aan te komen, zal die prijs misschien wat gezakt zijn.

Hoe dan ook lijkt het aannemelijk dat Faes een stap hogerop gaat zetten in zijn loopbaan. Dat zou niet meer dan logisch zijn, want in dienst van Reims heeft hij uitstekend gepresteerd. In zowel zijn eerste als zijn tweede seizoen in de Ligue 1 was de mandekker een vaste basiskracht, nadat hij eerder al mooie dingen liet zien bij KV Oostende. Bovendien zette Faes zichzelf nog wat meer in de kijker door het afgelopen seizoen liefst vier keer te scoren. Mede daardoor eindigde Reims op een bevredigende twaalfde plaats in de eindrangschikking van de Ligue 1.

Volgens L'Union heeft Reims overigens al een vervanger op het oog. Mamadou Diarra zou Faes moeten helpen vergeten. Die was het voorbije jaar aan de slag in Turkije, maar zag zijn contract daar verbroken worden. Daarom kan Reims Diarra nu gratis oppikken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie