Bosz: 'Hoe klein of schaamteloos ook: Mourinho zei 'overmacht' en kwam ermee weg'

Bosz: 'Hoe klein of schaamteloos ook: Mourinho zei 'overmacht' en kwam ermee weg'

24 May - 07:36
3

Tijdens de vorige Europese finale met een Nederlandse club was José Mourinho ook de trainer van de tegenstander. Toenmalig Ajax-trainer Peter Bosz herinnert zich een voorval voor de Europa League-finale tegen Manchester United in 2017, die kansloos verloren ging.

In aanloop naar de finale in Stockholm werd Manchester opgeschrikt door een terroristische aanslag bij een concert van popster Ariana Grande. Toen Ajax besloten dacht te trainen in de Friends Arena, doken Mourinho en de Manchester United-delegatie opeens op. "Ze kwamen 'even' een kijkje nemen in het stadion. Zelf trainde United er niet, terwijl dat wel verplicht werd gesteld door de UEFA. Maar Mourinho had gezegd dat het onmogelijk was", aldus Bosz in gesprek met het Algemeen Dagblad, doelend op de impact van de aanslag in Manchester.

De huidige trainer van Olympique Lyon heeft er vijf jaar na dato zijn bedenkingen bij. "Zelf niet kunnen trainen, maar wél het stadion verkennen precies op het moment dat de tegenstander daar zijn laatste voorbereiding heeft. Deze man grijpt gewoon álles aan om zijn voordeel te halen. Hoe klein, hoe zielig of hoe schaamteloos ook." Manchester United had een boete van de UEFA moeten krijgen, omdat het zijn trainingsverplichtingen niet nakwam. "Maar dat is uiteindelijk nooit gebeurd, want Mourinho zei gewoon 'overmacht'. En kwam ermee weg."

Woensdag staat de Portugees met AS Roma tegenover Feyenoord. De Conference League-finale in Tirana begint om 21.00 uur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie