Nieuw competitieformat op tafel: Play-Offs zonder halvering en meer degradanten

Nieuw competitieformat op tafel: Play-Offs zonder halvering en meer degradanten

23 May - 22:30
58

De Jupiler Pro League en de Proximus League krijgen binnenkort nog maar eens een make-over. Hoe de competities er in de toekomst gaan uitzien, ligt nog niet (honderd procent) vast, maar mogelijk krijgen we vanaf het seizoen 2025 - 2026 een 1A-reeks met 14 ploegen een een 1B-reeks met 18 ploegen. Ook aan de Play-Offs wordt geraakt.

Volgens onder meer Sporza speelt men momenteel met het plan om straks te gaan spelen met 14 ploegen in Eerste Klasse. De eerste zes na de reguliere competitie mogen deelnemen aan Play-Off 1, waar de titel en de Europese tickets op het spel staan. Het is de bedoeling dat de halvering van de punten zal verdwijnen.

Heel uitgebreide Play-Off 2
Play-Off 2 wordt ook in een nieuw kleedje gestoken. De laatste acht ploegen na de reguliere competitie worden hier in twee groepen verdeeld. Na de groepsfases nemen de twee beste teams van elke groep het tegen elkaar op met als inzet een duel met de nummer vier van Play-Off 1 voor een Europees ticket afdwingen. De nummer drie van de ene groep neemt het op tegen de nummer vier van de andere groep. De verliezers degraderen. De winnaars ... mogeilijk ook. 

Mogelijk vier degradanten
In 1B krijgen we dan weer achttien ploegen, inclusief vier belofteteams. Na 34 speeldagen stijgen de nummers één en twee rechtstreeks naar de Jupiler Pro League. In totaal zijn er ook vier periodes van elk acht speeldagen. De vier periodekampioenen nemen het na het reguliere seizoen op tegen elkaar. De winnaars nemen het op tegen de winnaars van de barragewedstrijden van Play-Off 2. Inzet? Een plaats in 1A. Met andere woorden, vier ploegen kunnen in één seizoen uit 1A verdwijnen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie