PSG slaat terug naar La Liga-baas: 'Bang dat Ligue 1 sterker wordt dan La Liga'

PSG slaat terug naar La Liga-baas: 'Bang dat Ligue 1 sterker wordt dan La Liga'

23 May - 17:01
11

Kylian Mbappé heeft maandag zijn besluit om toch bij Paris Saint-Germain te blijven uitgebreid toegelicht. Voorzitter Nasser El-Khelaïfi ontkent met klem dat Mbappé voor het geld gekozen heeft, maar voor 'het sportieve project'.

La Liga-baas Javier Tebas kondigde een zaak tegen PSG aan omdat de club onrechtmatig gehandeld zou hebben en de integriteit van het voetbal op het spel zou zetten. "Misschien is hij bang dat de Ligue 1 sterker wordt dan La Liga. De Spaanse competitie is niet meer hetzelfde als drie of vier jaar geleden", zegt El-Khelaïfi.

"We hebben Mbappé, hij blijft bij ons en de rest maakt me eerlijk gezegd niet uit. Geld is niet het belangrijkste voor Kylian. Er is een club in Spanje die hem veel meer kan betalen dan wij. Dat kan ik bevestigen. Kylian heeft gekozen voor het sportieve project. Ik heb beloofd dat er nieuwe spelers komen als we erin zouden slagen Kylian langer vast te leggen", zegt El-Khelaïfi.

Macron
Zelfs de Franse president Emmanuel Macron heeft zich met het besluit van Mbappé bemoeid. "Ja, we hebben gesproken. Het was een goed advies. Als nationaal figuur heb je rechten en plichten. Je moet aannemen wat je bent, als een toneelstuk en een man. Ik heb hem op de hoogte gebracht van mijn keuze. Hij zei dat hij erg blij was en dat het geweldig nieuws was voor het land. Ik heb veel respect voor hem, maar ik heb mijn beslissing niet genomen omdat hij zei dat ik moest blijven. Maar het was onder meer een factor."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie