Clement laat zich uit over een mogelijke terugkeer naar de Belgische velden

Clement laat zich uit over een mogelijke terugkeer naar de Belgische velden

23-05-2022 19:03
1

Philippe Clement heeft een goed seizoenseinde met AS Monaco achter de rug en weet te overtuigen in Frankrijk. Van een ontslag is er dus al lang geen sprake meer en dus ook niet van een terugkeer naar België.

Al was dat voor Clement sowieso nooit echt een optie. Zelfs bij een ontslag bij AS Monaco was de coach hoogstwaarschijnlijk niet teruggekeerd naar ons land. Dat ligt namelijk helemaal niet meer in de plannen van Clement.

"Ik heb nu wel de ambitie om een aantal jaar in het buitenland te blijven", geeft Clement aan bij Eleven Sports. "Ik ben op mijn zeventiende begonnen in de eerste ploeg van Beerschot. Dat is dertig jaar lang, behalve één jaar Engeland, dat ik in België alles heb gezien."

Voor Clement is het dus duidelijk: hij wil even buiten België blijven. "Nu is het tijd voor een andere en nieuwe periode. Ik zie me na het avontuur Monaco niet metten een stap terugzetten naar België. Dan denk ik dat ik voor een ander avontuur zal kiezen", geeft Clement aan.

Clement was als speler actief voor KRC Genk, Club Brugge en Germinal Beerschot, met nog één seizoen het Engelse Coventry City erbij. Als trainer was hij actief voor Club Brugge, Waasland-Beveren en Genk.