Opnieuw succes voor Thorup: tweede keer Deens kampioen, ditmaal met Kopenhagen

Opnieuw succes voor Thorup: tweede keer Deens kampioen, ditmaal met Kopenhagen

22-05-2022 23:46
5

Ook in Denemarken is de nieuwe landskampioen gekend. Grootmacht FC Kopenhagen heeft daar voor het eerst in drie jaar tijd weer aangeknoopt met de traditie. Trainer Jess Thorup, ex-KAA Gent en ex-KRC Genk, loodste de hoofdstedelingen naar een veertiende titel.

Op de slotspeeldag in de Superligaen had Kopenhagen voldoende aan een punt om eerste achtervolger en uitdager FC Midtjylland achter zich te houden. De koploper deed echter meer dan dat. Aalborg werd met 3-0 verslagen. Enkele ex-spelers uit de Jupiler Pro League mochten mee vieren. Zo tekende Lukas Lerager, die eerder het mooie weer maakte bij SV Zulte Waregem, voor de 2-0. Paul Mukairu (ex-Anderlecht) mocht dan weer invallen in de tweede helft.

Door de overwinning houdt Kopenhagen uiteindelijk drie punten over op Midtjylland. Het is de tweede keer in zijn loopbaan dat Thorup de Deense titel in de wacht sleept, nadat hij dat in 2018 ook al deed met ... Midtjylland. Nadien ging de trainer in ons land aan de slag. Bij Gent en Genk boekte hij ook de nodige successen, tot hij abrupt koos voor een terugkeer naar zijn thuisland. Dat zal Thorup zich nu al lang niet meer beklagen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie