'Real slikt Mbappé-ontgoocheling door en schakelt naar goudhaantje van Clement'

'Real slikt Mbappé-ontgoocheling door en schakelt naar goudhaantje van Clement'

22-05-2022 22:47
3

Hoewel Real Madrid nog steeds witheet van woede ziet na de afwijzing van Kylian Mbappé, heeft De Koninklijke al een nieuw transferdoelwit op het oog. Daarvoor kijkt het alweer naar de Franse Ligue 1. Ditmaal moet Philippe Clement echter vrezen voor het vertrek van zijn goudhaantje.

Volgens transferexpert Nicolò Schira heeft Real Madrid het geweer van schouder veranderd. De Spaanse landskampioen en Champions-League-finalist zet nu vol in op Aurélien Tchouameni, de 22-jarige verdedigende middenvelder van AS Monaco. Die heeft er een boerenjaar opzitten. Clement liet eerder al verstaan dat hij verwacht dat Tchouameni vroeg of laat bij de absolute top zal terechtkomen.

Die voorspelling zou deze zomer al uit kunnen komen. Naar verluidt heeft Real de gesprekken met Monaco opgestart. Hoeveel Tchouameni zou moeten kosten, is voorlopig onduidelijk. Bij Transfermarkt schat men zijn waarde op 40 miljoen euro. Voor Clement zou zijn vertrek ongetwijfeld een aderlating betekenen, aangezien de jonge Fransman in 33 wedstrijden in de Ligue 1 aan de aftrap verscheen.

Zaterdagavond liepen Clement en co nog een fikse kater op. Na een geweldige reeks van 27 op 27 leek ook RC Lens voor de bijl te gaan, maar in de 96e (!) minuut viel de 2-2 alsnog uit de lucht. Daardoor heeft Monaco naast het rechtstreekse ticket voor de Champions League gegrepen en moet het in augustus aan de bak in de voorrondes. Die tegenvaller zou ook gevolgen kunnen hebben voor de toekomst van Tchouameni.