Van Crombrugge keek zijn ogen uit: Onemanshow van Mignolet, vijf goeie reddingen

Van Crombrugge keek zijn ogen uit: "Onemanshow van Mignolet, vijf goeie reddingen"

22 mei - 22:31
12

RSC Anderlecht heeft haar seizoen afgesloten met een waardig 1-1-gelijkspel op het veld van Club Brugge, sinds vorige week de landskampioen. Nochtans had er ook een overwinning in gezeten, want de bezoekers kregen verschillende open kansen. Hendrik Van Crombrugge maakt graag de balans op van die slotwedstrijd én het gehele seizoen.

Eén man verdient alle complimenten voor het gelijkspel op Jan Breydel, oordeelt Van Crombrugge. "De eerste helft was een onemanshow van Simon Mignolet, met vier of vijf goeie reddingen. Als er daar twee van binnengaan, winnen we deze wedstrijd gewoon", strooit hij bij Sporza met lof richting zijn collega. Daarin ziet Van Crombrugge overigens een rode draad. "De kansen niet afmaken en dan vaak hetzelfde type doelpunten tegenkrijgen", vat hij het samen.

Al bij al kan de Anderlecht-doelman dan ook leven met de derde plaats. Volgens hem was dat misschien wel "het hoogst haalbare". "Er is één kantelmoment geweest waarop de tweede plaats even mogelijk was. Dat was de thuiswedstrijd tegen Union. Maar daar waren we absoluut niet op de afspraak", klinkt Van Crombrugge nog steeds streng. Union was dit seizoen echter gewoon de bovenliggende partij, besluit hij ruiterlijk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie