De Bruyne doet City-fans extra plezier: Ik blijf hier, dit is waar ik wil spelen

De Bruyne doet City-fans extra plezier: "Ik blijf hier, dit is waar ik wil spelen"

22 May - 22:00
3

2018, 2019, 2021 en nu 2022: voor de vierde keer in vijf jaar tijd heeft Manchester City zich tot Engels landskampioen gekroond. Evenveel keer bouwde Kevin De Bruyne mee aan het succes. De draaischijf van City was na afloop zichtbaar geëmotioneerd.

"Voor mij persoonlijk is dit de beste uit de vier titels", pakt De Bruyne meteen uit met een straffe quote. Vooral op persoonlijk vlak heeft de Rode Duivel een bijzonder intens seizoen beleefd. "Met de manier waarop ik uit het seizoen ben gekomen, met de pijn ...", verwijst hij onder meer naar de blessures in de Champions-League-finale en op het EK.

De Bruyne is niet te klein om toe te geven dat die tegenslag voor twijfel gezorgd heeft. "Ik heb het mentaal moeilijk gehad", bekent hij. Sinds de herfst van vorig jaar acteert hij echter weer op topniveau. "Voor mij waren de laatste zeven à acht maanden schitterend. Ongelooflijk goed!"

Tot slot had reporter Filip Joos nog een gewiekste vraag in petto. Nu Real Madrid naast Kylian Mbappé heeft gegrepen, verandert De Koninklijke het geweer misschien wel van schouder en mikt het op De Bruyne. Die heeft daar evenwel geen oren naar. "Ik ben gelukkig hier. Ik blijf hier. Dit is waar ik wil spelen. Voor mij is er geen twijfel", klinkt het overduidelijk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie