Kompany gunt twee jeugdproducten debuut bij Anderlecht in slotpartij tegen Club

Kompany gunt twee jeugdproducten debuut bij Anderlecht in slotpartij tegen Club

22 May - 21:14 Laatste update: 22 May - 21:14
32

RSC Anderlecht heeft haar seizoen afgerond met een gelijkspel op het veld van kampioen Club Brugge: 1-1. In die partij stond niets meer op het spel, aangezien paars-wit al zeker was van de derde stek in de eindafrekening. Vincent Kompany maakte dan ook van de gelegenheid gebruik om twee jongelingen hun debuut te gunnen.

De verrassing van de chef viel al af te leiden uit de basisopstelling van Kompany. Daarin had de Anderlecht-coach een plekje vrij voor Noah Sadiki, een zeventienjarige controlerende middenvelder. De tweetalige Brusselaar voetbalt al sinds zijn zesde voor de club en ondertekende in februari nog zijn eerste profcontract. In Brugge mocht hij meteen de negentig minuten volmaken.

Best opvallend: pas vorige week, in het thuisduel tegen Union Saint-Gilloise, stond Sadiki voor het eerst op het wedstrijdblad. Toen mocht hij echter geen minuten maken. Het verhaal doet een beetje denken aan dat van Kristian Arnstad, die door Kompany ook (tot twee keer toe zelfs) tegen Club Brugge voor de leeuwen geworpen werd.

Op acht minuten van het laatste fluitsignaal viel er nog een tweede debutant in de prijzen. Julien Duranville mocht Francis Amuzu komen vervangen. De snelle vleugelaanvaller staat al enige tijd te boek als een aanstormend raspaardje. Begin mei vierde hij pas zijn zestiende verjaardag, wat hem bijna een record oplevert. Enkel Nii Lamptey was jonger toen hij voor het eerst in de hoofdmacht van Anderlecht verscheen. De Ghanees moest nog zestien jaar worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie