Club Brugge en Anderlecht delen op de slotspeeldag nog de punten

22-05-2022 20:22
54

De laatste match van het seizoen 2021 - 2022 is op een gelijkspel geëindigd. Club Brugge en RSC Anderlecht deelden zondag de punten. Het werd 1-1 in het Jan Breydelstadion.

In het Jan Breydelstadion stond er zondag buiten de eer niets meer op het spel. Voor de match ging het voorval over het feit of Anderlecht een erehaag zou vormen voor Club Brugge. Het antwoord was nee. Of de landskampioen dat echt erg vond na een paar daagjes Ibiza? Waarschijnlijk niet.

Bij Club Brugge kreeg Nusa een basisplaats. Bij Anderlecht begon Sadiki op de rechtsachter. De 17-jarige verdediger vierde zijn debuut als vervanger van de geschorste Murillo. In de eerste helft was Anderlecht de betere ploeg met voldoende kansen om op voorsprong te komen, maar voorbij Mignolet geraken bleek onmogelijk.

Eén kans, één goal
Club Brugge liet begaan, maar klom voor de rust tegen de gang van het spel toch op voorsprong. Skov Olsen liet zien hoe je efficient moet en zette de 1-0 op het bord. Na de rust bleef het antwoord van Anderlecht heel lang uit.

De tweede helft was er vooral eentje van applausvervangingen. Zo gingen de handen onder meer op elkaar voor Vormer en Mignolet. Bij Anderlecht mocht dan weer de 16-jarige Duranville in. Die bracht de schwung terug in de partij.

Uiteindelijk werd het toch nog 1-1. Een afgeweken schot van invaller El Hadj verdween via Hendry tegen de touwen. Zo speelden Club Brugge en Anderlecht in een overbodige partij gelijk.