Saelemaekers kampioen,  AC Milan pakt eerste Scudetto sinds 2011

Saelemaekers kampioen, AC Milan pakt eerste Scudetto sinds 2011

22-05-2022 19:59
1

AC Milan heeft voor het eerst sinds 2011 de Scudetto in de wacht gesleept. De koploper van de Serie A maakte op bezoek bij Sassuolo geen fout, waardoor achtervolger en stadgenoot Internazionale er niet meer aan te pas kwam. Alexis Saelemaekers mag feestend de nacht in. 

Milan - met Saelemaekers in de basis - was bij een gelijkspel of zege op Sassuolo zeker van het kampioenschap, terwijl Inter in eigen huis tegen Sampdoria moest hopen op een wonder. Het rood-zwarte deel van Milaan wachtte al sinds 2011 op een landstitel, maar hoefde vanaf de eerste minuut niet bang te zijn voor een misstap.

Sassuolo gaf Milan ruim baan en daar profiteerde Olivier Giroud gretig van: eerst zette de Franse spits zijn ploeg op voorsprong, gevolgd door de 0-2 een kwartier voor rust. Dat werd groot gevierd in het Mapei Stadium: Milan speelde praktisch een thuiswedstrijd door de duizenden supporters die waren meegereisd.

Nog voor de koffie maakte Franck Kessié, die in de zomer transfervrij naar FC Barcelona verkast, aan alle onzekerheid een einde door de 0-3 te maken. Milan kon zich op dat moment drie tegengoals permitteren.

In de tweede helft nam de ploeg van Stefano Pioli geen onnodige risico's meer. Zlatan Ibrahimovic (40) mocht nog twintig minuten meedoen. De zege van Internazionale, dat Sampdoria met 3-0 versloeg door twee goals van Joaquin Correa en één van Ivan Perisic, was slechts voor de statistieken. AC Milan is voor de negentiende keer de beste van Italië.