Ook een plekje voor De Jong in het PSG van Mbappé? Naam Nederlander valt in Parijs

Ook een plekje voor De Jong in het PSG van Mbappé? Naam Nederlander valt in Parijs

22-05-2022 18:05

Nu PSG de handtekening van Kylian Mbappé kon bemachtigen, kunnen ze in Parijs verder gaan bouwen aan een team om de Champions League te winnen. De naam van Frenkie de Jong heeft alvast de wandelgangen bereikt. 

PSG is op zoek naar een opvolger van trainer Mauricio Pochettino, terwijl technisch directeur Leonardo al het veld zou hebben moeten ruimen. De Braziliaan wordt vervangen door Luis Campos. De Portugees was eerder werkzaam bij AS Monaco en staat dicht bij Mbappé en diens familie.

De leiding van PSG wil na de contractverlenging van Mbappé doorpakken en is van plan 'alle processen rond en in de ploeg te verbeteren' na onrustig seizoen, aldus Le Parisien. Ook de komst van een aantal nieuwe spelers maakt deel uit van de strategie.

Daarbij valt de naam van De Jong. Volgens Le Parisien staat hij hoog op de lijst in het Parc des Princes. De lokale krant voegt eraan toe dat De Jong er zelfs van droomt om samen te spelen met Mbappé. Renato Sanches (Lille OSC) geldt eveneens als doelwit. Nu Leonardo vertrekt als technisch directeur, zal Paul Pogba sowieso niet naar Parijs komen.

PSG hengelde drie jaar geleden ook al naar De Jong, die toen nog onder contract stond bij Ajax. Hij koos toen op het laatste moment voor Barça. In Spanje wordt de Oranje-international regelmatig in verband gebracht met een zomerse exit. Erik ten Hag zou hem naar Manchester United willen halen.