Union eindigt schitterend seizoen met nederlaag tegen Antwerp

22-05-2022 17:50 Laatste update: 19:12
6

Union heeft het droomseizoen dan toch niet op een even mooie wijze kunnen afsluiten. In eigen huis maakten de supporters er wel een feest van, maar liep het op het veld fout af. Royal Antwerp FC kwam via de altijd aanwezige Michael Frey tot scoren en won met het kleinste verschil: 0-1.

Het was een duel zonder inzet en moest vooral één groot voetbalfeest worden. Bij Antwerp stond er nog een sterke ploeg op het veld (maar zonder de geblesseerde Radja Nainggolan), terwijl Felice Mazzu het bij Union deed zonder pionnen zoals Dante Vanzeir, Amani Lazare en Bart Nieuwkoop.

Het balbezit was aanvankelijk voor Union, terwijl men bij Antwerp vooral speculeerde op de counter. In de Brusselse zon kregen we echter weinig kansen te zien. Beide ploegen hielden het achterin goed dicht, waardoor de doelmannen amper aan het werk werden gezet.

Antwerp groeide wel in de partij en wist enkele kleine kansjes bij elkaar te spelen. Ook aan de overzijde waren er mogelijkheden. Onder andere voor Lapoussin, die hoog over het doel van Jean Butez schoot. Het echte spektakel bleef echter uit.

Zowel Undav als Miyoshi kregen uiteindelijk nog een goede kans op het openingsdoelpunt, maar dat bleef uit. Tot de rust bleef het 0-0.

Union begon met aanvallende intenties aan die tweede helft en dat had ook bijna succes. Lapoussin had de 1-0 aan de voet, maar besloot onbegrijpelijk over. Dat doelpunt viel echter niet en Felice Mazzu greep in. Hij gaf Dante Vanzeir nog een half uurtje de tijd om de Union-fans een treffer te schenken. De Brusselaars bleven de bal ook opeisen en wisten via Teuma en Vanzeir Butez dan toch aan het werk te zetten.

De kans(jes) waren dan wel voor Union, maar het was Antwerp dat voor het eerst echt kon vieren. Twintig minuten voor tijd kwam de bal via invaller Benson tot bij Frey. De spits wist met een hakje doelman Moris te verschalken en Antwerp zo dus op voorsprong te brengen.

Bij Union liepen de frustraties wat op en kwamen er enkele venijnige fouten. Onder andere van Deniz Undav, die op de voet van Benson ging staan. Gewoon voetballen, dachten enkele van zijn ploegmaats, die ook vol voor die gelijkmaker gingen. Miyoshi kreeg nog een uitstekende kans op een tweede treffer voor Antwerp, Undav in het absolute slot bij die gelijkmaker. Het doelpunt viel echter niet en het bleef 0-1.