Mignolet (Club Brugge) verklaart zijn prestaties: “Mentale kracht en ervaring”

Mignolet (Club Brugge) verklaart zijn prestaties: “Mentale kracht en ervaring”

22-05-2022 14:16

Club Brugge mag na het duel tegen RSC Anderlecht haar 18e landstitel ophalen. Een van de uitblinkers bij Brugge was Simon Mignolet. De doelman kon op de cruciale momenten zijn mannetje staan en leidde op die manier zijn ploeg naar een derde landstitel op rij.

"Een verklaring? Mijn mentale kracht en mijn ervaring op de grote momenten,” vertelt Mignolet aan La Dernière Heure. Voor de wedstrijd in Antwerpen keek hij samen met de groep naar de bekerfinale tussen Liverpool FC en Chelsea FC.

Charles De Ketelaere vroeg hem of hij ooit dat soort momenten had meegemaakt. “Ik zei: 'Charles, ik ben bij elke wedstrijd geweest, behalve de WK-finale.” En dat was niet gelogen van Mignolet. De Rode Duivel is naar twee finales van de Champions League geweest, een finale van de Europa League, de finale van de Engelse League Cup, de FA Cup, de Croky Cup en de halve finale van de wereldbeker. 

Volgens Mignolet is dat het grote verschil geweest in de titelstrijd met Union Saint-Gilloise. "Ze speelden geen slechte Champions play-offs, maar van tijd tot tijd moet je het hoofd koel houden.” Club Brugge bewees dat ook in de eindronde. We zagen een erg volwassen Club tijdens de Champions’ Play-Offs. Mignolet maakt de vergelijking met een koffiezetapparaat. “Neem een koffiezetapparaat: dat gaat niet nadenken over wanneer het kopje er juist onder staat. Omdat het apparaat het allemaal systematisch doet, een keeper moet zich op dezelfde manier gedragen.”