Na goede periode bij Anderlecht heeft Amuzu nog ambitie: Hopen op Rode Duivels

Na goede periode bij Anderlecht heeft Amuzu nog ambitie: "Hopen op Rode Duivels"

22-05-2022 12:30
10

Roberto Martinez kondigde woensdag zijn selectie voor de Nations League aan. Daarin geen enkele speler van RSC Anderlecht. Nochtans waren er enkele kandidaten. Eentje daarvan was Francis Amuzu, die ook blijft hopen op een selectie.

Amuzu speelde zich in de Champions' Play-Offs helemaal in de kijker en werd even genoemd als potentiële Rode Duivel. Toch zat een selectie er niet in voor de flankaanvaller. "Natuurlijk ben ik ontgoocheld", gaf Amuzu toe bij La Dernière Heure.

De flankaanvaller kan ook uitkomen voor de nationale ploeg van Ghana, maar blijft hopen op een kans bij de nationale ploeg van België. "Ik wil graag Rode Duivel zijn", onthult hij. "Maar ik ben me bewust dat vier goede matchen niet genoeg zijn. Ik moet op lange termijn bewijzen wat ik waard ben. Als ik nog 20 matchen speel zoals mijn laatste vier, dan heb ik mijn plaats bij de Duivels."

Als flankaanvaller op links mag Amuzu wel hopen op een kans bij de Rode Duivels. Op die plek komen namelijk Thorgan Hazard of Yannick Carrasco in actie, maar een echte andere optie is er niet.