Guardiola maakte tijd voor Clement bij Club Brugge: 'Kunnen we veel van leren'

Guardiola maakte tijd voor Clement bij Club Brugge: 'Kunnen we veel van leren'

22-05-2022 12:15

Bij AS Monaco is Philippe Clement momenteel bezig om naam te maken als trainer en staat hij tussen de allergrootsten. Ook bij Club Brugge was hij al op weg naar boven en leverde hem dat zelfs een gesprek op met Pep Guardiola.

In een gesprek met De Tijd onthult Clement namelijk dat hij als trainer van Club Brugge even kon praten met Guardiola. En dat net na verloren wedstrijd tegen Man City. "In België kunnen we iets leren van het respect dat coaches voor elkaar tonen in de Champions League", gaf Clement aan.

Man City won dan wel met 1-5 van Club Brugge, toch kreeg Clement lof voor zijn aanpak tegen The Citizens. "Hij zei: 'Ik vond het interessant wat je tegen ons geprobeerd hebt. Alleen heb ik spelers die een crossball van 40 meter exact op mijn stropdas kunnen mikken en jij niet.’'

Daarop vroeg Clement ook of hij eens naar een training van Manchester City mocht kijken en kreeg hij ook een uitnodiging van de Spanjaard. Al lijkt Clement daar bij AS Monaco nu nog weinig tijd voor te hebben.