'Mbappé krijgt sleutel van PSG in handen, Real Madrid woedend op aanvaller'

'Mbappé krijgt sleutel van PSG in handen, Real Madrid woedend op aanvaller'

21 May - 16:09
42

Kylian Mbappé is het gespreksonderwerp van de dag in de buitenlandse media. De Franse spits zweert immers PSG trouw en trekt niet naar Real Madrid. In Parijs krijgt de Fransman de sleutel van de ploeg in handen. Terwijl men in de Spaanse hoofdstad woest is op de aanvaller. 

  

'HERE WE GO', schrijft Fabrizio Romano. 'Hij blijft nu echt', vult RMC-journalist Loïc Tanzi aan. Bezoekers die naar de website van de Franse sportkrant L'Èquipe gaan, komen niet meteen op de landingspagina terecht, maar krijgen eerst een grote banner te zien met het nieuws over Mbappé. 'Kylian Mbappé heeft voor PSG gekozen. Hij maakte het tijdens een topbijeenkomst bekend aan de staf. Het zou gaan om een verlenging van drie jaar, een ommekeer lijkt onwaarschijnlijk.'

Zowel MARCA als RMC weet dat Mbappé een belangrijke stem krijgt bij PSG. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Zo mag hij meebeslissen wie de nieuwe technisch directeur en/of trainer wordt en krijgt hij zeggenschap in andere belangrijke bestuurlijke kwesties. Niet alleen PSG was erbij gebaat dat Mbappé zou blijven, ook Qatar, dat PSG min of meer in bezit heeft, maakte zich daar bijzonder sterk voor. Net als de Franse president Emmanuel Macron, die weer politieke belangen heeft.

Mbappé had met zowel PSG als Real Madrid een akkoord. In Spanje kon hij volgens MARCA een tekenbonus van maar liefst 130 miljoen euro krijgen, nog nooit kreeg een speler zo'n grote welkomstbonus. Mbappé heeft Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez persoonlijk op de hoogte gebracht van zijn besluit om te blijven. Naar verluidt is er op kantoor bij Real Madrid flink gevloekt. De club heeft zich tot het uiterste geprobeerd te strekken om Mbappé binnen te halen. Daarnaast heeft het afstand genomen van Erling Haaland, zodat alle focus gelegd kon worden op het binnenhalen van Mbappé.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie