Vanzeir blijft met wrang gevoel achter: Was ik de ideale man om te trappen?

Vanzeir blijft met wrang gevoel achter: "Was ik de ideale man om te trappen?"

21 May - 11:48 Laatste update: 13:57
9

Het prachtseizoen van Union Saint-Gilloise kende geen sprookjesachtig einde, helaas. Onder meer dankzij een uitblinkende Dante Vanzeir veroverde de traditieclub vele hartjes, al is de spits op het einde van de rit misschien wel zelf de schlemiel. Enkele bepalende fases, met de Limburger in een hoofdrol, hebben Union namelijk de titel gekost.

Eerst en vooral was er al de veelbesproken slag van Vanzeir aan Valentine Ozornwafor tegen Sporting Charleroi. Die kostte hem vijf speeldagen schorsing, waardoor hij de hele aanloop naar de Champions Play-Off aan de kant moest blijven. "Die rode kaart tegen Charleroi en de daaraan gekoppelde schorsing van vijf wedstrijden heeft me wat afgeremd. Ik wil geen excuses zoeken, want ik heb het mezelf aangedaan, maar vijf weken is láng, hoor", zucht Vanzeir bij Het Nieuwsblad.

Toen de aalvlugge aanvaller weer mocht meedoen, liep het niet langer van een leien dakje. Toch zette hij zich achter de bal toen Union een levensbelangrijke strafschop kreeg in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge. Vanzeir nam zijn verantwoordelijkheid, maar schoot net naast. "Het was een kantel­moment in de titelstrijd", beseft hij. Zijn conclusie is dan ook spijkerhard. "Ik heb toen gefaald."

Uiteraard is dat moment intussen al ontelbare keren door zijn hoofd geflitst. "Was ik de ideale man om te trappen? Per slot van rekening had ik nog maar net een schorsing van vijf weken achter de rug en was ik de speeldag voordien weinig efficiënt geweest op Antwerp", uit Vanzeir zijn twijfels. "Ik zal altijd blijven denken: Wat als ik gescoord had? Dan waren we misschien wel kampioen geworden." Uiteindelijk ging Club Brugge echter met de landstitel aan de haal, door zowel uit als thuis van Union te winnen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie