Mignolet: Ik zei: Charles, buiten de WK-finale heb ik elke wedstrijd meegemaakt

Mignolet: "Ik zei: Charles, buiten de WK-finale heb ik elke wedstrijd meegemaakt"

21 May - 11:37
26

Niet Union Saint-Gilloise, maar Club Brugge heeft zich tot de kampioen van de Jupiler Pro League 2021-2022 gekroond. Blauw-Zwart werkt een haast perfecte eindsprint af om de Brusselaars alsnog van hun troon te stoten, mede dankzij een ijzersterke Simon Mignolet. Die was niet alleen van goudwaarde met zijn handen, maar ook door zijn jarenlange ervaring.

Een anekdote over de dag voor de titelwedstrijd tegen Royal Antwerp FC (1-3-winst) toont aan hoe gepokt en gemazeld Mignolet wel niet is. Op hotel keek de voltallige Brugse spelersgroep toen naar de FA-Cup-finale tussen Chelsea FC en Liverpool FC. "Charles (De Ketelaere, nvdr.) vroeg of ik die wedstrijd al gespeeld had. Ik zei: Charles, buiten de WK-finale heb ik al elke wedstrijd meegemaakt", doet Mignolet het relaas bij Het Nieuwsblad

Waarna de doelman tegen zijn ongelovige ploeggenoot aan een opsomming begon. "Ik heb twee keer de Champions League-finale meegemaakt, de Europa League-finale gespeeld, de League Cup-finale, de FA Cup-finale, de Belgische bekerfinale en de halve finale op het WK", oogt zijn palmares indrukwekkend. Hoewel niet al die finales gewonnen werden, haalde Mignolet er wel veel mentale kracht uit.

Daar schuilde volgens hem ook de sterkte van Club Brugge. "Dat was het grote verschil met Union. Zij hebben ook geen slechte Play-Offs gespeeld, maar af en toe moet je het hoofd koel houden. Je moet een topwedstrijd op je laten afkomen zoals een trainingsmatch of een oefenmatch", geeft Mignolet de tegenstand nog wat laattijdig advies.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie