Gent laat hoofd niet hangen: 'Beroep aangetekend tegen schorsing Vanhaezebrouck'

Gent laat hoofd niet hangen: 'Beroep aangetekend tegen schorsing Vanhaezebrouck'

21 May - 11:05
6

Hein Vanhaezebrouck verlengde vrijdag zijn contract bij KAA Gent. Volgend seizoen zal de flamboyante succestrainer dus nog steeds op de bank zitten in de Ghelamco Arena, al is dat voorlopig op de openingsspeeldag niet het geval. Vanhaezebrouck is dan immers geschorst. Gent hoopt daar echter een mouw aan te passen.

Volgens Het Laatste Nieuws hebben De Buffalo's namelijk besloten om beroep aan te tekenen tegen die schorsing. Die heeft Vanhaezebrouck opgelopen door zijn dubbele gele kaart en bijhorende commentaren richting het scheidsrechterskorps in het duel met KRC Genk (0-1), aan het begin van de Europe Play-Off. Daarvoor heeft hij een schorsing van één speeldag effectief en twee voorwaardelijk gekregen. Daarbovenop kwam nog eens een boete van 3000 euro.

Aangezien de procedure behoorlijk lang heeft aangesleept, gaat de schorsing pas in vanaf maandag 23 mei. Dan zit de laatste speeldag uit deze Jupiler Pro League er evenwel net op ... En dus zou de straf van Vanhaezebrouck hem op de eerste speeldag van de nieuwe jaargang aan de kant houden. Daar is Gent het niet mee eens. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie