Geen brutale ommekeer verwachten: transferbudget Standard bedraagt vijf miljoen

Geen brutale ommekeer verwachten: transferbudget Standard bedraagt vijf miljoen

21 May - 10:01
3

Standard Luik duikt met een nieuw gelaat het tussenseizoen in, zonder Luka Elsner als trainer en met een kersverse eigenaar, de Amerikaanse groep 777 Partners. Wie gedacht had dat die investeerders De Rouches in één klap weer naar de top van het Belgische voetbal zouden loodsen, moet echter even een versnelling terugschakelen.

777 Partners is namelijk niet van plan om een enorme zak geld uit te geven aan de boorden van de Maas. Volgens La Dernière Heure staat het transferbudget voor deze zomer op ... vijf miljoen euro. Als je daar verstandig mee omgaat, kan je daar zeker wat kwaliteit mee in huis halen, maar het valt te verwachten dat pakweg Royal Antwerp FC, Club Brugge of KRC Genk toch met andere bedragen zullen uitpakken.

Het ziet er dus naar uit dat de nieuwe Amerikaanse eigenaar een plan heeft op de langere termijn. Eerst en vooral moet Standard op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Vorige week werd met Fergal Harkin alvast een sportief directeur aangesteld. Hoe dan ook moeten de Luikenaars beter doen dan dit afgelopen seizoen, waarin de resultaten historisch zwak waren. Standard eindigde pas op een beschamende veertiende plek.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie