Erwin Koeman dankbaar voor kans bij Oranje: 'Dit zou mijn vader prachtig vinden'

Erwin Koeman dankbaar voor kans bij Oranje: 'Dit zou mijn vader prachtig vinden'

20 May - 21:12
0

Erwin Koeman heeft gereageerd op zijn aanstelling bij het Nederlands elftal. De oefenmeester wordt de rechterhand van zijn broertje Ronald, die weer aan de slag gaat als bondscoach.

De gebroeders Koeman werkten in het verleden al samen bij Southampton en Everton. Dat zullen ze nu ook bij het Nederlands elftal gaan doen. "Na Everton heb ik Ronald gezegd dat ik graag nog een keer zelf op avontuur wilde", vertelt Erwin in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat had ik eerder ook gedaan. Ik heb nog in Turkije, Oman en Jeruzalem gezeten. Misschien had ik al eerder met Ronald naar Oranje gekund, maar ik ben blij dat ik in twintig jaar trainerschap zoveel landen en culturen heb gezien en zoveel leuke mensen heb ontmoet."

Nu hij weer met zijn broer samen gaat werken, gaan de gedachten van Erwin Koeman uit naar zijn vader, die negen jaar geleden overleed. "Hij heeft niet meer meegemaakt dat Ronald en ik naar Engeland gingen. Het nieuws nu zou hij prachtig hebben gevonden. Zijn zonen nog een keer bij Oranje als bondscoaches, dat was voor mijn vader het ultieme geweest."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie