OFFICIEEL: Antwerp maakt verder werk van eigen jeugd, driejarige deal voor belofte

OFFICIEEL: Antwerp maakt verder werk van eigen jeugd, driejarige deal voor belofte

20 May - 17:44
3

Royal Antwerp FC is de laatste jaren erg dicht bij de Belgische (sub)top geslopen. Toch zijn nog niet alle gaten gedicht. Op het vlak van jeugdwerking kan het Stamnummer Eén bijvoorbeeld nog een fikse stap voorwaarts zetten. Met kersvers nieuws rond Yassin Amal Abderrahman wil het alvast aantonen dat het in de goede richting gaat.

Via haar officiële kanalen heeft Antwerp namelijk aangekondigd dat de negentienjarige Abderrahman zijn allereerste profcontract heeft mogen ondertekenen. Zijn overeenkomst op de Bosuil loopt nu voor drie jaar, tot aan de zomer van 2025. Bedoeling is uiteraard dat de jongeling in die periode zijn debuut maakt bij de hoofdmacht van The Great Old. Bij de beloften liet Abderrahman een uitstekende indruk na.

De centrale middenvelder kan goed met beide voeten overweg en schopte het recent zelfs tot belofte-international. Die rol vervult hij evenwel niet bij onze Jonge Duivels, maar wel in Marokko, waar hij zijn wortels heeft. Overigens kon Abderrahman ook kiezen voor een carrière bij Colombia. Uiteindelijk is het dus Marokko geworden.

In de huidige kern van Antwerp vormen eigen jeugdproducten de achilleshiel. Enkel Bruny Nsimba kreeg het afgelopen seizoen een kans van Brian Priske, al kwam hij niet verder dan negen magere minuutjes op het veld van RFC Seraing. Robbe Quirynen mocht dan weer als basiskracht beginnen, maar moest na twee wedstrijden al plaats ruimen en voetbalt inmiddels bij SK Deinze.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie