Afscheidsboodschap Rüdiger: 'NG, Zouma, Ziyech en ik: Inshallah, morgen kampioen'

Afscheidsboodschap Rüdiger: 'NG, Zouma, Ziyech en ik: Inshallah, morgen kampioen'

20 May - 16:26
1

Antonio Rüdiger heeft zijn vertrek bij Chelsea – dat al enige tijd in de lucht hing – bevestigd middels een monoloog via The Players' Tribune. De Duitse verdediger bedankt The Blues voor alles en besteedt speciale aandacht aan de Champions League-finale van vorig seizoen.

Rüdiger is moslim en bidt regelmatig samen met ploeggenoten N'Golo Kanté, Kurt Zouma en Hakim Ziyech. Dat deden ze ook in aanloop naar de finale tegen Manchester City. "Normaal gesproken, als we klaar zijn met onze gebeden, zitten we bij elkaar en lachen we een beetje. Maar nu waren we zo geconcentreerd, het was heel stil. Ik weet nog dat we onze trainingspakken droegen, met de datum van de finale erop: 29 mei 2021. Toen drong het pas tot ons door: wauw, hier staan we dan. We keken elkaar aan en zeiden: Inshallah, morgen zijn we kampioen", aldus Rüdiger.

Dat was ook het geval: Kai Havertz besliste de eindstrijd in Porto. "In de kleedkamer werd er met champagne gespoten, wij als moslims trokken ons even terug in de badkamer, om tot rust te komen. NG (Kanté, red.), Ziyech, Zouma en ik keken naar onze medailles en schudden lachend ons hoofd. En dit zal ik nooit vergeten: NG had de grootste glimlach van ons allemaal. Wauw, zei hij, we hebben het geflikt."

Eén jaar later loopt het contract van Rüdiger af en wordt Real Madrid hoogstwaarschijnlijk zijn nieuwe werkgever, na vijf seizoenen Chelsea. "I don't like goodbyes. Maar ik zal er een speciale gelegenheid van maken", aldus de centrale verdediger, die nooit zal vergeten hoe zijn team gesteund werd door de meegereisde fans na een vernederende 6-0 nederlaag bij Manchester City. "De voetbalwereld zit vol met haat, dat is een feit, ik heb het in de meest extreme vorm ervaren. Maar er is ook veel liefde en ik heb beide extremen meegemaakt bij Chelsea. Ik heb de haat, maar vooral de liefde gevoeld. En uiteindelijk was het licht sterker dan de duisternis. En daarom zal ik altijd van Chelsea houden, dank jullie wel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie