Kompany en Anderlecht zijn elkaar niet beu, maar is er progressie mogelijk?

"Kompany en Anderlecht zijn elkaar niet beu, maar is er progressie mogelijk?"

20 mei - 13:34
18

Vincent Kompany zal na de wedstrijd op Club Brugge terug kunnen blikken op een seizoen met ‘ups and downs’. De trainer van RSC Anderlecht verzekerde een derde plek in het eindklassement maar verloor de bekerfinale tegen KAA Gent. Toch kon Anderlecht toch voor een stuk de kloof met Club Brugge dichten. 

Dat Anderlecht terug voeling heeft met de top is grotendeels te danken aan de prestaties van Kompany achter de schermen. Dat is ook in het buitenland opgevallen. Eerder deze week deden er geruchten de ronde dat ook Wolfsburg geïnteresseerd is in de diensten van de jonge coach. Toch klinken de geruchten vanuit Engeland het luidst. Burnley zou Kompany bovenaan hun lijstje met potentiële managers geplaatst hebben. De voormalige Rode Duivel kent de Premier League natuurlijk erg goed. Het is die ervaring waar ze in Burnley naar hunkeren. 

Kompany zou Sean Dyche moeten vervangen, als een moderne coach met een die ook bereid is om met data te werken op het gebied van recrutering. Kompany zou bereid zijn om de functie op zich te nemen, maar alleen als Burnley hun Premier League status behouden door het resultaat van Leeds op de laatste dag van het seizoen zondag te evenaren of te verbeteren.

HLN berichtte deze ochtend: "Het is niet dat Kompany en Anderlecht elkaar beu zijn, de fans hebben hem hoog in het vaandel. Maar is er nog progressie mogelijk bij Anderlecht?" Het Laatste Nieuws stelt wel de vraag of Kompany bereid is om helemaal opnieuw te beginnen in het Lotto Park. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie