Schuermans ontgoocheld: Lierse wil mij in slecht daglicht plaatsen

Schuermans ontgoocheld: "Lierse wil mij in slecht daglicht plaatsen"

20-05-2022 12:44

Het zit er bovenarms op tussen Kenneth Schuermans en Lierse Kempenzonen. De verdediger heeft op het laatste nippertje besloten om niet bij te tekenen en gaat naar concurrent Deinze. In Gazet Van Antwerpen legt hij uit waarom. 

"Enkele weken voor het einde van het seizoen kreeg ik een eerste voorstel, maar uiteindelijk bleek dat ik twintig procent moest inleveren", doet Schuermans zijn verhaal. "Lierse was tevreden van mij, maar dan krijg je zo'n voorstel. Dit doe je niet. Last-minute kreeg ik een telefoon van Deinze en uit hun sportieve project sprak enorm veel ambitie en daarom maakte ik die keuze. Akkoord, financieel slechter word ik er ook niet van."

Lierse vertelt dat het al akkoord was met Schuermans, maar dat is volgens hem niet waar. "Ik betreur het dat Lierse mij in een slecht daglicht wilde plaatsen. Ik geef toe dat de manier waarop op een andere manier gekund had, maar het is de eerste keer dat ik in zo'n situatie zat. Als Lierse dan toch iets wilde zeggen, mochten ze wel de gehele waarheid verspreiden. Twintig procent inleveren is géén goed voorstel. Heel wat ploegmaats hadden in mijn situatie dezelfde keuze gemaakt."

Schuermans miste afgelopen seizoen amper twee wedstrijden bij Lierse. Het zal dus een hele klus worden om hem te vervangen op het Lisp.