Peeters na lijdensweg bij Standard: Was eigenlijk best leerrijk

Peeters na lijdensweg bij Standard: "Was eigenlijk best leerrijk"

20-05-2022 11:29
1

Daouda Peeters heeft een rampseizoen achter de rug. De huurling van Standard kampte met een ernstige zenuwziekte en zat zelfs een tijdje in een rolstoel. Peeters herstelt nog, maar hoopt volgend seizoen weer in actie te komen.

"Het is moeilijk te voorspellen", geeft hij wel aan bij Het Belang Van Limburg. "Ik zal zo'n jaar out zijn geweest. Als ik er fysiek klaar voor ben, hoop ik mijn kans bij de eerste ploeg van Juventus te krijgen en anders hoop ik ritme op te doen bij het B-elftal. Het Italiaanse voetbal ligt mij alleszins beter dan het Belgische dus een nieuwe uitleenbeurt aan België hoeft voor mij niet. Dan liever aan een Italiaanse eersteklasser."

Bij Standard speelde hij door die ziekte amper 204 competitieminuten. "Ik had mij mijn periode bij Standard wel anders voorgesteld, maar misschien is dit een nieuw begin. Het was eigenlijk best leerrijk. Ik had nog nooit een ernstige blessure gehad. Dit was de eerste grote tegenslag in mijn leven. Ik weet nu dat er veel mogelijk is, zolang je mentaal maar alles geeft."

Peeters heeft bij Juventus nog een contract lopen tot de zomer van 2024. Standard had een aankoopoptie voor hem, maar heeft die niet gelicht.