Zo veralgemenen zoals Martinez doet, dat vind ik niet slim

"Zo veralgemenen zoals Martinez doet, dat vind ik niet slim"

20-05-2022 11:16
9

Roberto Martinez heeft woensdag zijn selectie vrijgegeven voor de interlands van juni. Hij voegde ook toe dat hij zijn Rode Duivels liever geen zomertransfer ziet maken met het oog op het WK. Geen goede boodschap, vindt René Vandereycken. 

"Zo veralgemenen zoals Martinez doet, dat vind ik niet slim", vertelt Vandereycken bij Het Nieuwsblad. "Je moet transfer per transfer beoordelen. Over welke Rode Duivel gaat het? Een twijfelgeval? Een titularis? Of een bankzitter? En naar welke club wil hij? Krijgt hij daar meer of minder speelkansen? Wil de coach hem echt? Er zijn zoveel verschillen per transfer. Martinez kent die details toch nog niet? Hoe kan hij er dan over oordelen?"

Vandereycken illustreert dat met een concreet voorbeeld. "Stel nu dat Philippe Clement Leandro Trossard of Charles De Ketelaere wil halen bij AS Monaco. Dat is toch geen slechte transfer? Ofwel noem je specifiek namen en ga je dieper in op bepaalde spelers, ofwel zeg je niks. Maar geen van beide heeft hij gedaan. Het is typisch aan de communicatie van Martinez: hij wil iets zeggen, maar hij is niet specifiek genoeg."

Het komende WK wordt uitzonderlijk in november gespeeld. Martinez wil dus sowieso dat zijn spelers ook in het nieuwe seizoen speelminuten blijven maken.