Toch erehaag voor Club Brugge? Anderlecht heeft de plicht fans op te voeden

Toch erehaag voor Club Brugge? "Anderlecht heeft de plicht fans op te voeden"

20 May - 10:44
92

Krijgen de spelers van Club Brugge komende zondag een erehaag van RSC Anderlecht? De fans van paars-wit zien het liever niet gebeuren, maar volgens professor sociologie Ignace Glorieux van de VUB zou Anderlecht daarmee wel een goed signaal geven.

Volgens hem moet Anderlecht haar verantwoordelijkheid nemen en de spelers van Club Brugge een erehaag geven. "Zoals Van der Poel die zijn duim opsteekt terwijl hij geklopt wordt in de Giro", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

De fans zien het liever niet gebeuren, al stelt Glorieux dat Anderlecht daar niet naar moet luisteren. "Ik begrijp dat de fans zich laten meeslepen, maar ik zou toch denken dat een instituut als Anderlecht de plicht heeft zijn fans op te voeden. Met iemand­ als Kompany vervullen zij hun pedagogische rol ook prima op andere gebieden."

Volgens hem kan het namelijk ook gevolgen hebben als Anderlecht de landskampioen geen erehaag geeft. "Als je dat niet doet, zeg je eigenlijk dat een Club-fan en een Anderlecht-fan geen vrienden kunnen zijn", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie